Penthouse Appartement Schagen

Totaalinrichting

“ …Wij hebben hulp nodig bij het begeleiden van onze wensen. Kan jij ons helpen mee te denken?…’’
De bewoners van dit penthouse appartement wisten heel goed wat ze wel en niet wilden. Zij hadden vanaf het begin al bepaalde wensen en ideeën hoe zij hun appartement wilden gaan inrichten. Zij hebben StudioWOON& benaderd om hen te begeleiden bij de totaalinrichting van het appartement.
De ideeën van de bewoners gaf de nodige houvast bij de verdere uitwerking van het interieur.

Door middel van een sfeerbeeld konden wij laten zien welke sfeer wij in gedachten hadden voor dit appartement. De gekozen sfeer met het bijbehoren kleurenpallet sloot aan bij de stijl die de bewoners reeds in gedachten hadden.

Gekozen is voor een kleurenpallet voor de meubels in de woonkamer en keuken van chocoladebruin en wit, afgewisseld met rood als accentkleur voor de accessoires. Voor de wanden is gekozen voor een warme taupe kleur.

Door het enorme oppervlak van het appartement hebben wij de ruimte verdeeld in drie zones.

Zithoek

Zone één bestaat uit de zithoek dat gesitueerd is aan een kant van de ruimte, rondom de televisie.
De zithoek is zo gesitueerd dat het lijkt dat de deze gesloten is. Door de fauteuils iets van elkaar te scheiden is er ruimte ontstaan waardoor de zithoek een verbinding krijgt met de rest van de ruimte.

Kunst

De middelste zone van het appartement werd gereserveerd voor kunst. Gekozen is om twee op maat gemaakte kolommen naast te elkaar zetten als podium voor beelden die de eigenaren reeds in bezit hadden.
De keuze voor grote kolommen zorgde aan de ene kant voor een scheiding van het totale woonoppervlak, maar door de ruimte tussen de kolommen ontstond er tevens een doorkijk van zithoek naar eethoek waardoor er geen optische barrière midden in de ruimte ontstond.
Eethoek
De laatste zone bestaat uit een ruime eethoek dat ruimte biedt aan 8 tot 10 mensen. De nadrukkelijke wens van de bewoners was een grote tafel dat uitzicht bood op de keuken en op het buitengebied.

Verlichting

De basisverlichting in dit appartement bestaat uit mooie dimbare opbouw spots, aangevulde met wandverlichting in dezelfde stijl.

Vloer

De vloer is voorzien van een keramische tegels welke de uitstraling heeft van natuursteen. Voor extra comfort hebben de bewoners gekozen voor vloerverwarming.

Keuken

De keuken van het appartement is in hetzelfde kleurenpallet als de woonkamer uitgevoerd, chocoladebruin en wit voor de basis, dit keer afgewisseld met RVS elementen. Omdat contact met de gasten aan de eettafel voor deze bewoners heel belangrijk was is er gekozen voor een kookeiland. Op die manier gaan koken en het hebben van contact met de gasten hand in hand.

Het resultaat is een mooi en sfeervol appartement met de juiste verhoudingen.