Penthouse Appartement 1 | Schagen Totaalinrichting

“ …Wij hebben geen idee hoe wij ons appartement moeten gaan inrichten en wat wij precies willen…’’

Bij de bewoners van dit penthouse appartement rees al snel de vraag hoe dit appartement moest worden ingericht.

De eigenaren hebben daarom StudioWOON& benaderd voor de totaalinrichting.

Door middel van een sfeerbeeld konden wij laten zien welke sfeer wij in gedachten hadden voor het appartement. De gekozen sfeer met bijbehoren kleurenpallet sloot naadloos aan bij de stijl die de bewoners aansprak.

Gekozen is voor een kleurenpallet die de bewoners bij voorbaat hadden aangedragen. Gekozen is voor de meubels in woonkamer en keuken van bruin en wit, afgewisseld met paars als accentkleur voor de accessoires. Voor de wanden is gekozen voor een warme taupe kleur.

StudioWOON&

Werd tevens als partner tijdens de bouwfase ingezet. Dit om de bewoners te ontlasten en bij het geven van antwoorden op lastige vragen als:

  • Waar komen de stopcontacten?
  • Op welke hoogte moeten deze komen?
  • Waar moeten verlichtingspunten komen?
  • Hoeveel punten zijn er nodig?
  • Wordt gekozen voor vloerverwarming?
  • Wat komt er op de grond?
  • Wat is de raambekleding?

Maar ook:

Waar op gelet worden bij de oplevering?
Hoe moet de tekeningen van de aannemer worden gelezen?

Allemaal vragen die voor een hoop mensen lastig zijn om te beantwoorden, voor StudioWOON& is het dagelijkse kost.

Woonkamer

Het woonkamergedeelte is voorzien van een centrale zithoek. Doordat de zithoek is gesitueerd in het midden van de kamer geeft dit ruimte, rust en overzicht in de woonkamer. Langs de 8 meter lange wand hebben we, als eyecatcher, een wit hangende dressoir laten maken.

Door de lengte van het dressoir wordt tevens de lengte van de wand nog eens extra benadrukt, ook weer met als doel optimale ruimtelijkheid. Op het dressoir kwamen op maat gemaakte bloemdecoraties waarin de kleur paars de boventoon voert.

Aan weerszijden van de bank is gekozen voor lage blokken in een warme taupe tint. Het doel van de blokken is naast extra ruimte, het omkaderen van het zitgedeelte op een optische manier. Door hoogteverschil aan te brengen in de verschillende toegepaste elementen ontstaat er tevens samenhang. Een groot hoogpolig karpet maakt het geheel helemaal af.

Het resultaat?

Een warm, comfortabel en luxe interieur.

Verlichting

De basisverlichting in dit appartement bestaat uit mooie dimbare opbouw spots, aangevulde met wandverlichting in dezelfde stijl. Om de wandverlichting nog beter tot zijn recht te laten komen is gekozen om deze te omkaderen door middel van een wit wandpaneel. Hierdoor vindt er minimale absorptie plaats en is er sprake van een betere lichtopbrengst.

Vloer

De vloer is voorzien van een keramische tegels welke de uitstraling heeft van natuursteen. Voor extra comfort hebben de bewoners gekozen voor vloerverwarming.

Keuken

De keuken van het appartement is in hetzelfde kleurenpallet als de woonkamer uitgevoerd; taupe, bruin en wit voor de basis, afgewisseld met RVS elementen.
Gekozen is om kastjes boven het aanrecht achterwege te laten om de ruimtebeleving in de keuken optimaal te ervaren. De extra ruimte die daardoor is ontstaan werd ingevuld door kunst op maat.

Het schilderij is gemaakt naar smaak van de bewoners, en refereert qua kleur weer naar de kleur paars van de bloemen in de woonkamer.

Om tevens voldoende ruimte voor gasten te creëren is gekozen voor een lange op maat gemaakte eiken tafel. De kleuren van de stoelen wijken qua kleur net even af tegen de stof van de bank. Door het gebruik van verschillende kleuren in dezelfde kleurgroep is er meer diepte en leven in het interieur gebracht.

Een mooi voorbeeld van een smaakvol en compleet geheel.